Fra data til indsigt

Indsigt er udgangspunktet for at træffe de rigtige beslutninger. I mange tilfælde findes de data der skaber indsigt, i og omkring virksomheden, men den skal opsamles, behandles og gøres tilgængelig for at den bidrager med værdi. Det kan vi.

Dine data Luk mere information

x

Her, der og alle vegne

Data findes overalt. Men er det tilgængeligt og delbart og brugbart?

Er data inde i hovederne på fx  medarbejdere,  kan en løsning være at lave et interface, der gør det let for medarbejderne at dele deres viden.

Findes data inde i forskellige systemer, kan løsningen være at finde en måde at hente data og knytte dem sammen. 

Tag fx Danmarks Meteorologiske Institut. De har mange forskellige systemer, der hverisær leverer data der giver borgere og virksomheder  specifikke informationer om vejret. MOC har, sammen med DMI, lavet en fleksibel webservice, der modtager de mange informationer fra alle systemer og gør dem tilgængelige på DMIs website.

Det er en løsning vi er stolte af - læs om casen her. 

x

Teknisk og kompliceret

Er dit fagområde teknisk, og kendetegnet ved en høj grad af kompleksitet? 

Det kan vi godt lide!

Flere af os har en teknisk/ naturvidenskablig uddannelse, og vi elsker at sætte os ind i, og forstå nye fagområder, og lave webløsninger der passer til dem

Tag fx. Niras. Et projekt financieret at Udenrigsministeriet. Her skulle informationer, indsamlet på masse forskelligartede måder, behandles, og præsenteres i simple grafer. Det lavede vi en god løsning til. Læs om casen her.

Måske står du i en lignende situation. Du er teknisk rådgiver, og du kan se, at en webløsning kan hæve den samlede værdi af projektet. Kontakt os for en uforpligtende snak - 4333 2200.

x

Kan selv, vil selv

Har du kollegaer, medlemmer eller kunder der gerne vil have løst deres problemer på alle tider af døgnet? Måske kan de med de rette data og værktøjer selv løse problemerne?

Tag fx DomusPro. Til dem har vi lavet et system der gør det muligt for bankerne at tjekke økonomien i andelsboligforeninger. Det sparer bankerne, ikke alene for en masse tid, men det giver dem også mulighed for at dele deres viden på tværs af banken. 

Læs casen her

x

Offline eller bare svært at finde?

Data, informationer og viden får mest værdi hvis det er tilgængeligt, uanset tid og sted. 

Hvis jeres informationer fx er offline, eller bare svære at finde, kan vi finde en løsning der får dem både online og søgbare. 

F.eks. har vi hjulpet European Documentary Netværk med at gøre deres medlemssystem webbaseret, så kan EDN tilgå systemet uanset hvor de måtte befinde sig i verden.

Og vi har lavet en søgefunktion hos  Fødevareministeriet, der på tværs af flere websites søger resultater fre, og filtrerer dem på baggrund af  forskellige grupperinger. 

Du kan se løsningen på FVM.dk/soeg (prøv at søge på "fisk")

x

Stor, mange, meget

Alle - samfundet, virksomheder, dig og mig - producerer data i et hidtil uset omfang. Data der, først bliver rigtig interessant, hvis det sættes sammen så det skaber indsigt, der gør os i stand til at tage bedre beslutninger.

Udover de data som de enkelte firmaer producerer, stilles der en masse data offenligt og gratis til rådighed. Kombinationen kan give helt nye vinkler. 

Tag fx Bolius. Dem har vi rådgivet i et projekt de har lavet sammen med bl.a. Middelfart Kommune og PassiveSystems. Projektet får ud på at indsamle data om energiforbrug i hjemmet. Kombineret med vejrdata fra DMI, bliver husejerne bedre til både at forstå og optimere deres energiforbrug. Til glæde for både husejere og miljøet. 

Har du store mængder data som kan aktiveres?
Kontakt Jesper Scheuer eller Carsten Lajgaard Pedersen

Her, der og alle vegne
Teknisk & komplekst
Kan selv - vil selv
Offline eller bare svært at finde?
Stor, mange, meget

Vores arbejde Luk mere information

x

Forretningsanalyse

Når vi starter et projekt, er vores vigtigst opgave at forstå jeres forretning, og de behov I har. 

Derfor spørger vi meget, for hvis vi ikke forstår behovet,  kan vi ikke lave en løsning der understøtter jeres forretning - hele vejen igennem.

Derfor starter vi altid med en afklaringsfase, hvor vi omdanner jeres behov og forretningssprog til beskrivelser, der skal bruges i udviklingen af den webløsningen vi skal bygge for jer. 

Vi tror at et stabilt fundament er nøglen til at bygge en løsning som I bliver glade for. Ikke bare når den er ny, men også når I får behov for at udvide den. 

x

Modellering

Som med bygninger er der altid et utal af veje at gå når arkitekturen til en webløsning skal lægges. 

Vi kender vores værktøjer godt, og ved hvilke greb der fungerer og hvilke der fungerer mindre godt. 

Vi gør meget ud af at vores arkitekter sparrer med andre om løsningsmodellen inden den lægges fast, og så prøver at vi lave den sådan at den er fleksibel til fremtidige udvidelser. 

Målet er at organisere det komplekse på en måde så det bliver simpelt. 

x


Design og visualisering

Uanset om der skal bygges et website eller en datadrevet webapplikation, så afhænger succesen af om brugerne synes at løsningen er intuitiv og let at bruge. 

Derfor lægger vi altid stor vægt på at gennemtænke design og brugeroplevelse, så bliver arbejdet med systemet  en glæde, i stedet for en pine. 

I datadrevne løsninger er visualisering ofte der hvor potentialet i data udløses maksimalt, og skaber fornyet indsigt. 

F.eks. Administrationshuset intranet, som tilbyder bestyrelserne, i de andelsbolig- og ejerforeninger de administrerer, at følge med i forbruget på de årlige budgetter via grafer og diagrammer. Det giver et hurtigt overblik, og afsæt til at træffe de rigtige beslutninger. 

x

Integration

I datadrevne løsningen kommer værdien ofte når data fra forskellige kilder bringes sammen, behandles og visualiseres og dermed skaber fornyet indsigt. 

Det kræver ofte en - eller flere - integrationer til  andre systemer. Det har vi lavet rigtig mange af.

For nogle kunder,  f.eks. Lokalbolig, er det alene et spørgsmål om at hente personinformationer og gøre log-in lettere via en integration til Active Directory. For andre kunder, f.eks. DMI og DomusPro, handler det om at lave en hel række af webservices der åbner for input udefra, eller som leverer data til andre systemer. 

Hvad vil du gerne have kædet sammen?

x

Udvikling

Det er i glæden ved udvikle at MOC har sit udspring. Og vi sætter altid en ære i en god kode, der ikke alene lever op til "best practice", men også er noget vi er stolte af. 

Når en af vores udviklere har kigget på et stykke kode i mange timer, kan selv den dygtigste udvikler godt se sig blind og overse fejl og mangler. Derfor er der - her hos os - altid en anden udvikler der gennemgår koden inden den lægges i produktion.  Vi versionerer også altid vores arbejde, og skulle der kommet noget i drift som fejler,  er det simpelt at rulle tilbage til en tidligere version. 

Vi går faktisk så meget op i udvikling, at vores dygtigste udviklere underviser udviklere fra andre virksomheder i udvikling, udviklingsprocesser og værktøjer. 

FORRETNINGS-ANALYSE
Modellering
Design & Visualisering
Integration
Udvikling

Resultatet Luk mere information

x

Indsigt med mere

Resultatet af at koble dine data med vores arbejde, bliver en forøget indsigt der kan hjælpe din organisation, virksomhed eller dine kunder til at træffe de rigtige beslutninger, eller at få den rette indsigt og viden.

Løsningen skal - ud af komplekse data og komplekse sammenhænge- skabe et simpelt budskab. Og så skal løsningen selvfølgelig også være til at udvikle videre på, når landskabet, dine behov og forretningen ændrer sig - igen - og igen.

x

Har du meget data som skal gemmes på et let tilgængelig måde? 
NoSQL databaser er lavet til at gemme struktureret og delvis ustruktureret indhold på en måde så de er lige så tilgængelige som traditionelle relationelle databaser, men samtidig så dynamiske at du kan smide næste hvad som helst i dem, uden at bekymre dig om skemaer og datavalidering. 

Vores foretrukne valg af NoSQL database er MongoDB som giver den ønskede lette tilgang til data kombineret med ekstremt skalerbarhed.

Læs mere om MongoDB ›

x

Distribuerede applikationer kræve en service orienteret tilgang hvor hver service kun er ansvarlig for dele af den samlede applikation. Kommunikationen på tværs af disse services kræver et skalerbart og asynkron besked og event system.

Hos moc er det foretrukne vald Beanstalk, som er et simpel, men meget effektiv beskedkø. Vi bruger beanstalk både til Webapplikationer og avancerede websites med brug for hurtig og effektiv asynkrone events på tværs af applikationer.

Til TYPO3 CMS har vi udviklet en extension som integrerer Beanstalk til TYPO3.

Se og hent extensionen her ›


x
Indsigt med mer'

Cases Luk mere information